Toskani TKNPen mikroneulaus

TOSKANI  on espanjalainen ammattikosmetiikkayhtiö, jonka tuotekehitystiimi koostuu kemisteistä, farmaseuteista ja lääkäreistä. Toskani on ollut kehittämässä viimeisimmän sukupolven esteettisen lääketieteen ja medikaalisen kosmetiikan tuotteita yli 20 vuoden ajan. Lääkärelle suunnattujen hoitolaitteiden ja aineiden lisäksi Toskani on viimeisten vuosien ajan panostanut yhä enemmän ja enemmän esteetikkojen laitehoitoihin, hoitoaineisiin ja kotihoitotuotteisiin.

Tuotteissa käytettävät ainesosat ja yhdistelmät ovat mahdollisimman puhtaita ja tarkoin valittuja, jotta varmistetaan tehokkain hoitotulos sekä välttämään mahdolliset ihoreaktiot arimmallakin iholla. Toskanin medikaalisen kosmetiikan tuotevalikoimassa on sekä kasvoille että vartalolle tarkoitettuja hoitokokonaisuuksia, hapotuskuorintoja sekä mesoterapia- ja biorevitalisaatihoitoja.

Itseasiassa olen kirjoittanut tämän blogitekstin jo 2017, jolloin sain diplomikoulutuksen Toskanin kasvoalueelle tarkoitetusta TKNPen -mikroneulauksesta. Halusin siirtää tämänkin tekstini tänne Biuti Loungen puolelle, sillä mielestäni tässä kerron aika perusteellisesti, mitä mikroneulaushoito Biuti Loungessan tehtynä tarkoittaa.

TKNPen mikroneulaus on mesoterapiahoito,  jossa ihoon muodostettavien mikrokanavien avulla saadaan imeytettyä tehokkaat ja tuoreet aktiiviaineet juuri siihen ihon kerrokseen ja kohtaan, jossa niitä tarvitaan. Steriilien ampullien aktiiviaineiden imeytymistä hoidossani tehostaa solutoimintaa stimuloiva okluusionaamio sekä hoidon päätteeksi rauhoittava ja rakentava hoitovoide, jota suosittelen myös kotikäyttöön noin viikon ajaksi tukemaan ihon uudistumista.

TKNPen -laitteen etu perinteiseen mesorullaukseen verrattuna on, että kynälaitteessa neulan pituutta voidaan säätää. Saat siis yhdellä hoitokerralla käsittelyn koko kasvoalueelle! Tietenkin niin, että kokonaishoidon lisäksi keskitymme mahdollisiin ongelma-alueisiin.

TKNPen -laite on myös turvallinen, hygieeninen  ja koska neulaus kohdistuu pienelle alueelle kerrallaan, suhteellisen kivutonkin.  Kyllä, todella hämmennyin itse kivuttomuudesta, kun hoitoa kokeilin!

Ensimmäisen TKNPen -hoitosi alussa kartoitan ihosi kunnon sekä hoitotoiveesi ja teemme yhdessä hoitosuunnitelman tavoitteineen. Yksikin hoitokerta heleyttää ja riittää herättelemään ihoasi, mutta ehdottomasti paras teho saavutetaan sarjahoidolla, joka tehdään 4 – 8 viikon välein.

Miksi niin harvoin?!?  Hoito perustuu ihon omaan uusiutumisprosessiin. Mikroneulaus aktiiviaineineen on itse asiassa vain hoidon ensimmäinen vaihe. Siinä TKNPen tekee ihoosi  pikkuruisia mikrokanavia, joiden kautta imeytän aktiiviaineet solutasolle. Hoidon toinen vaihe tapahtuu 2 – 6 tunnin kuluessa, kun mikrokanavat sulkeutuvat ja epidermis on korjannut itsensä jälleen ehjäksi. Syvemmällä, dermiksessä alkaa tapahtua! Siellä neulojen aiheuttamia mikrovaurioita aletaan ahkerasti korjata solutasolla, mikä tarkoittaa uuden kollageenin ja elastiinin muodostumisen alkamista.

Kolmas vaihe sijoittuu seuraavan kuukauden jaksoon. Hoidettu iho uusiutuu noin kuukauden sykleissä, jolloin imeytettyjen aktiiviaineiden ravinnon turvin iho muodostaa uuden, tuoreen kollageeniverkoston ja ihon pintakin vahvistuu, kun se alkaa taas saada tehostetummin dermiksen kautta ravinteita ja energiaa.

Tästä johtuen hoidon lopulliset tuloksetkin ovat näkyvissä vasta 4 – 6 viikon päästä, jonka jälkeen tuloksia voidaan tarpeen mukaan tehostaa uudella hoitokerralla. Suosituin sarjahoito on kolmen kerran rupeama kuuden viikon välein. Sen jälkeen pidetään vähintään puolen vuoden tauko, jolloin valitaan hoidot muusta Biutin valikoimasta. Neulaushoito vahvistaa myös muiden hoitolahoitojeni vaikutuksia.

Varsinainen hemmotteluhoito TKNPen -hoito ei ole. Esimerkiksi rentouttava ja aktivoiva hieronta jää tällä kertaa väliin. Mikroneulauksen jäljiltä iho on (ja kuuluukin olla) ”hellä”, hieman turpea. Syvien juonteiden käsittelyn jäljiltä ihoon voi tulla mikromustelmiakin. Se on harvinaista, ja voit kuitenkin tarvittaessa meikata ne jo seuraavana päivänä näkymättömiin.

Neulauksen jälkeen valmistan sinullerauhoittavan, kosteuttavan ja ihon toimintoja aktivoivan anti-agenaamion, joka edistää ja stimuloi solujen uusiutumista, antaa iholle välitöntä joustavuutta ja pehmentää juonteita. Naamio on ”okluusio”, eli se jähmettyy 20 minuutin vaikutusajan aikana.

Noin tunnin kestävän hoidon päättää rauhoittava ja rakentava Total Recovery voide, joka on kehitetty palauttamaan ihollesi sen luontaisen suojan sekä nopeuttamaan ihosi paranemista ja lisäämään fibroplastisolukon kasvua (fibroplastit ovat kollageenia ja elastiinia tuottavia soluja).  Suosittelen, että käytät kyseistä hoitovoidetta myös kotona noin viikon verran aamuin illoin, hoitotuloksen vahvistamiseksi.

Hoidon päätteeksi annan sinulle vielä kotihoito-ohjeet. Muutama arkinen asia on vuorokauden verran kiellettyjen listalla. Ihosi on todennäköisesti vielä hieman kirjava ja turpea, mutta rauhoittuu muutamassa tunnissa (kts. vaihe 2) ja seuraavana päivänä vaurioita tuskin enää huomaa. Toki saatat kuulla kommentteja ”oletko ollut lomalla, vai miten oot niin freesin näköinen”, mutta totuuttahan me emme paljasta…. 😉 😉.